Een lange witte prinsessenjurk, haren perfect in de krul en een sluier om het af te maken, de outfit van een bruid kan zo uit een sprookje komen. Als bruidegom mag je daar natuurlijk niet voor onderdoen, een mooi pak en colbert uit de kast trekken zit er dus niet bij. Voor je eigen bruiloft moet ook jij het juiste trouwpak kiezen. Hoe je dat precies doet? Met deze tips kleed jij je ook als bruidegom spectaculair.

Formeel of casual?

Bij het kiezen van het juiste trouwpak voor de bruidegom is er één vraag essentieel; wordt de bruiloft casual of formeel? Afhankelijk daarvan kan je een keuze maken. Ook kan je rekening houden met de (kleuren)thema’s indien jullie deze gekozen hebben. Als je de juiste outfit gekozen hebt, vergeet dan niet aan een bijpassende stropdas of strik te denken.

Opties formele bruiloft

Het ochtendpak is een traditionele keuze en bestaat uit een jasje, gilet en een pantalon. Het is misschien wel de meest chique optie uit dit rijtje en wordt vaak gedragen door een dandy bruidegom. Een voorwaarde om het ochtendpak te dragen is dat de bruiloft in de middag of vroege namiddag wordt gehouden.

De smoking kennen we van de klassieke avondkleding waarbij je een zwart pak combineert met een satijnachtige gestreepte broek en een vlinderdas. De smoking mag in tegenstelling tot het ochtendpak alleen in de avond worden gedragen.

Opties casual bruiloft

Het casual pak is een katoenen of linnen pak en heeft een casual uitstraling. Een groot voordeel van dit pak is dat het veel comfort biedt, zeker op de warmere dagen in de zomer. In de winter kan je bijvoorbeeld ook kiezen voor een wollen variant. Maak dit pak wel af met een mooie vlinderdas om te voorkomen dat het té casual wordt.

Hoewel je misschien denkt dat een 3-delig pak eerder bij een formele bruiloft hoort kan het ook goed casual gedragen worden. Het geeft een vleugje formaliteit, maar heeft toch voldoende frisheid in zich. Kies bij het 3-delige pak mooie manchetknopen en een bijpassende stropdas. Eventueel kan je voor het vintage gevoel nog een zakhorloge toevoegen.