Hoeveel geld wil je in een bruiloft investeren? Wanneer je één of twee jaar geleden op zoek was naar bruidsboeketten dan was dat nog een eenvoudig onderwerp. Tegenwoordig kun je met bruiloftsversieringen en bruiloftsaccessoires allerlei dingen doen. Email bloemisten en trouwjurkenwinkels volgen hun klanten door het hele land. De kans is groter dan ooit dat je een bruiloftsfeest wilt houden. Maar dit hoeft geen enorme uitgave te zijn. Met de tips die in dit artikel worden gegeven, kun je prima aan een bruiloft beginnen.

Besparen op locatiekosten

Het is al een enorme klus om een bruiloft te organiseren, laat staan als je daarvoor een locatie moet zoeken. Je kunt het zelf wel doen, maar als je het uitbesteedt aan een verhuurbedrijf, dan heb je nog een hoop andere dingen aan je hoofd. Daarom wil ik jullie een handje helpen door jullie te vertellen waar je moet opletten tijdens het kijken naar een trouwlocatie.

Het belangrijkste is natuurlijk dat de locatie goed geschikt is voor een bruiloft. Het is natuurlijk niet zo dat iedere locatie geschikt is voor willekeurig welk evenement, dus kijk goed of jullie een leuk restaurant of een park kunnen gebruiken voor jullie bruiloft.

Bij een boerderij of dorp kun je bijvoorbeeld denken aan een huwelijksboerderij. Dit zijn veelal jonge boeren die hun boerderij omtoveren tot een sfeervolle locatie.

Besparen op eten en drinken

Je wilt tijdens je bruiloft wel dat er genoeg lekkers te eten is voor je gasten. Daarom wordt er vaak gekozen voor een cateringsbedrijf, maar ook hier kun je op besparen. Het eten is bij cateringbedrijven doorgaans duurder dan in de winkel, omdat ze een voorschot van een bedrag van meerdere honderden euro’s bij je vragen. Als je het eten in de voorraadkast van je eetkamer legt, kun je gemakkelijk zelf je eigen menu doen en je kunt het aantal gasten aanpassen. Je hebt dan wel zelf de planning, de bereiding en het uitdelen ervan, maar je hebt wel het voordeel van een hogere kwaliteit voor een lagere prijs.