Een teamuitje organiseren kan een leuke gebeurtenis zijn waarin je veel over elkaar leert. Vaak hebben nieuwe groepen een beetje moeite om met elkaar in contact te komen en hun gedachten over het project te delen. Goede communicatie is echter goed voor van het project en de algemene doeltreffendheid ervan. Hoog tijd om een leuk bedrijfsuitje te organiseren. Hoe doe je dat? Bij deze een aantal tips!

Waarom is een teamuitje organiseren een goed idee?

Teambuilding oefeningen zijn een betere manier om de problemen die komen met een nieuw gevormd team aan te pakken. En nergens kun je dat beter doen dan tijdens een bedrijfsuitje op locatie. Zo is het een goed idee om met elkaar te gaan koken. Iedereen houdt van heerlijke maaltijden tijdens het diner en de lunch. Samen iets bereiden tijdens een teamuitje is een productieve teambuilding activiteit. Door een kookmiddag te organiseren kan elk teamlid zijn creativiteit, leiderschap en samenwerking tonen. Daardoor raken mensen meer betrokken bij elkaar.

Tip: verdeel de taken

Verdeel de taken met elkaar. Sommige mensen zijn verantwoordelijk voor de gerechten, terwijl anderen gaan koken. Het geven van een beloning aan het team dat met een geweldig bord eten komt aanzetten vergroot het enthousiasme en het vertrouwen. De teams leren tijdens het koken om met elkaar om te gaan en samen beslissingen te nemen. Dit heeft een positief effect op de eenheid van de groep, en dat zie je later terug op de werkvloer.

Breng buiten tijd met elkaar door

Tijd buiten doorbrengen is heerlijk voor iedereen die normaliter op kantoor zit. Naar buiten gaan, van de zon genieten en iets anders doen zal het moreel van het team zeker verhogen. Onderzoek heeft uitgewezen dat de zon goed is voor het humeur. Ga bijvoorbeeld buiten aan de slag met een bepaalde opdracht. Daarbij leren mensen effectief met elkaar samen te werken in de frisse buitenlucht. Verdeel de taken en ga aan de slag. Is goed voor de communicatie en nog gezond ook!