Heb je besloten om ja te zeggen tegen je geliefde? Wilt u van uw bruiloft een onvergetelijke dag maken? Naast een mooie trouwjurk, creatieve aankleding en een romantische locatie mogen de trouwringen natuurlijk niet ontbreken. De selectie gaat niet alleen om het uiterlijk – u moet ook de praktische voordelen niet volledig negeren. 123 Gold vertelt je wat belangrijk is bij het kiezen van een mooie trouwring die geschikt is voor alledaags gebruik.

Trouwringen voor het leven

Nou, maakt de gedachte aan je trouwring je opgewonden? Geen wonder: het wordt immers beschouwd als een sieraad met een heel speciale betekenis. Als twee mensen besluiten hun liefdesgeluk te bekronen met het huwelijk, is de trouwring het symbool van hun levenslange liefde, loyaliteit en solidariteit. In tegenstelling tot andere sieraden is de trouwring niet bedoeld voor een eenmalige gelegenheid of voor een enkel seizoen. Nee, je draagt ​​hem je hele leven – en natuurlijk aan de rechterhand! Juist daarom moeten trouwringen van bijzonder hoge kwaliteit zijn, zodat ze in elke dagelijkse situatie kunnen worden gedragen. En op de een of andere manier duidelijk: als de huwelijksband de rest van je leven meegaat, moeten de trouwringen dat ook. Voor elke situatie een ring!

Verandering van woonplaats, naamsverandering, toekomst samen en en en: Met de bruiloft begint een geheel nieuwe levensfase met veel veranderingen. En bij dit alles herinnert de trouwring aan je vinger je eraan dat je het pad hebt gekozen met je grote liefde. Het is dus heel begrijpelijk dat je dit sieraad niet meer af wilt doen. De trouwring moet daarom robuust genoeg zijn om in het dagelijks leven te kunnen worden gebruikt – b.v. B. bij tuinieren, huishoudelijke klusjes of sport – hoeft niet altijd eerst verwijderd te worden. Maar de hoogste ringkwaliteit of niet: vergeet niet je ring goed schoon te maken. Zo zorg je ervoor dat je er lang plezier van zult hebben!

Geel goud, platina of palladium?

Eenvoudig of pompeus, smal of breed, zilver of goud? Er is een schijnbaar eindeloze keuze aan trouwringen. Natuurlijk is het des te moeilijker om de juiste beslissing te nemen. Je moet immers niet alleen van het levenslange sieraad houden, maar het moet ook veel kunnen weerstaan. Bovenal speelt het materiaal hier een beslissende rol, omdat het onder meer bepalend is. Kleurechtheid, weerstand en levensduur van de trouwringen. Maar maak je geen zorgen: in de regel worden alleen hoogwaardige edelmetalen gebruikt voor trouwringen, die uitstekende levenslange metgezellen zijn. Beslis z. B. voor een van de volgende materialen.

Klassieke trouwringen van geel goud

Wilt u een traditionele en tijdloze trouwring? Geel goud is hier de juiste keuze – dit materiaal is de absolute klassieker onder de trouwringen. Geel goud is zeer robuust – mits je kiest voor een hoog goudgehalte. Anders kan het gemakkelijk gebeuren dat de ring dof wordt, broos wordt of zijn kleur verliest.

Glamoureuze trouwringen van platina

Vind je goud een te warme kleur en wil je toch een beetje glamour, dan zijn platina trouwringen het overwegen waard. Het grijswitte edelmetaal is een van de meest duurzame ringmaterialen ooit. Platinum doorstaat met succes alle dagelijkse situaties en maakt indruk met zijn hoge kleur- en vormvastheid. Glanzende zilveren ringen van palladium

Palladium lijkt erg op platina en maakt indruk met zijn delicate zilverachtige glans. Trouwringen van dit edele metaal zijn kleurvast, duurzaam en absoluut onderhoudsvriendelijk. Een groot nadeel: het materiaal kan een gevreesde nikkelallergie veroorzaken. Dus als je een gevoelige huid hebt, kun je beter niet voor palladium gaan.

Kies de juiste ringmaat!

Als je je trouwring elke dag wilt dragen, is de juiste maat natuurlijk ook cruciaal. Het belangrijke sieraad mag immers niet bij elke beweging van je vinger glijden. Ook mag je ring niet zo strak zitten dat je hem niet meer kunt verwijderen – vooral in de zomer kunnen je vingers opzwellen, zodat een te kleine ring drukplekken kan achterlaten. Dus hoe groot mag de trouwring zijn? Om de juiste maat te kiezen, kun je het beste een ring nemen die bij je past als je een trouwring koopt.

Vind het juiste ontwerp!

Van pompeus tot elegant tot eenvoudig: trouwringen zijn er in vele uitvoeringen. Hier geldt hetzelfde: Ja, het sieraad moet aan uw smaak voldoen, maar u mag de praktische voordelen niet onderschatten. Terwijl mannen het over het algemeen hoe dan ook van eenvoudig en eenvoudig houden, willen sommige vrouwen misschien een of twee edelstenen op hun trouwringen.

Maar let op: wat het design betreft, mag de optiek geenszins de overhand krijgen. Een ring bezet met een grote diamant ziet er misschien mooi uit, maar is allesbehalve geschikt voor alledaags gebruik.

Wil je nog steeds niet zonder de edelstenen? Je hoeft niet! Het is het beste om een ​​trouwring te kiezen die bezet is met kleine steentjes. De ring glinstert prachtig, maar tegelijkertijd kun je het dagelijks leven met succes beheersen. Tel jij al reikhalzend de dagen af ​​tot je eindelijk ja kunt zeggen tegen je grote liefde? En zodat niet alleen uw huwelijk een leven lang meegaat, maar ook de trouwring een trouwe metgezel wordt, neemt u best onze tips ter harte. Zo wordt uw huwelijk – tot in de kleinste details – een onvergetelijk moment!